Şcoala Sfânta Maria – Brăila
– baza materială –

Şcoala ”Sf. Maria” dispune de săli de clasă spaţioase şi luminoase, dotate cu mobilier ergonomic. Fiecare sală este dotată cu tablă cu două părţi laterale mobile de culoare verde cu suprafaţă ceramică şi magnetică, precum şi tablă Flipchart, cât şi cu materiale didactice auxiliare necesare fiecărei clase de elevi.
Materialele didactice moderne: aparatură audio-video, televizor, laptop, ecran de proiecţie, diaproiector, videoproiector precum şi accesorii aferente acestora (marker, folie), reprezintă o gamă variată de prezentare a activităţilor didactice cât mai atractiv.
Materialele didactice auxiliare precum: seturi de instrumente muzicale, 3 orgi electronice, 3 chitare, metalofon, hărţi, glob pământesc, planşe didactice pentru toate disciplinele, atlase lărgesc percepţia elevilor formând astfel cunoştinţe cât mai temeinice.

Bibliotecă şcoală
Salile de clasa

Laboratorul de limbi străine
Biblioteca – sursă de lectură pentru elevi cuprinde aproximativ 1100 de cărţi ce aparţin scriitorilor clasici. Pentru însuşirea cunoştinţelor de limbă germană există aproximativ 300 de cărţi cu poveşti, provenite din Germania.
Sala de sport are în dotare următoarele materiale: spaliere, cilindru păşitor, set pentru dezvoltarea mişcării (bastoane, cercuri, suport pentru cercuri, scânduri pentru echilibrare), mingi pentru sărituri, mingi de oină, set de tenis, saltele de gimnastică, bănci de gimnastică, etc.
Terenul de sport și de joacă în suprafaţă de 1600 mp prevăzut cu teren de fotbal, teren de baschet, cu tobogan, oferă momente de relaxare atât în pauze, cât şi după orele de curs.