Grădiniţa Sfânta Maria – Brăila
– baza materială –

Grădiniţa ”Sf. Maria” având baza materială bogată şi foarte variată reprezintă pentru copii cel mai plăcut ambient apropiat celui familial.
Sălile de grupă spaţioase, luminoase şi călduroase oferă un spaţiu confortabil şi primitor propice desfăşurării activităţilor didactice în condiţii foarte bune. Mobilierul din grădiniţă este adecvat învăţământului preşcolar. Fiecare sală de grupă este dotată cu jocuri pentru dezvoltarea imaginaţiei, atenţiei, dezvoltarea percepţiei senzoriale şi îndemânării pornind de la simplu la complex. Pentru dramatizări şi jocuri de rol se pun la dispoziţia copiilor păpuşi de mână şi recuzite specifice jocului propus.
Materialele didactice moderne: aparatură audio-video, televizor, laptop, ecran de proiecţie, diaproiector, precum şi accesorii aferente acestora ( marker, folie), reprezintă o gamă variată de prezentare a activităţilor didactice cât mai atractiv.

Jucării
Bibliotecă grădiniţă

Materialele didactice auxiliare sunt procurate de la cele mai renumite edituri din ţară. Pentru toate activităţile specifice învăţământului preşcolar, unitatea dispune de material estetic, adecvat şi foarte variat.
Laborator de limbi străine
Sala de sport are în dotare următoarele materiale: spaliere, cilindru păşitor, set pentru dezvoltarea motrică (bastoane, cercuri, suport pentru cercuri, scânduri pentru echilibrare), mingi pentru sărituri, mingi de oină, set de tenis, saltele de gimnastică, bănci de gimnastică, etc.
Locul de joacă în suprafaţă de 1600 mp prevăzut cu o căsuţă, buburuze cu nisip, tobogan şi maşinuţe oferă momente de relaxare atât în timpul programului, cât şi după program.